Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, εξήγγειλε σήμερα την ανάληψη της Προεδρίας του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης από τον κ. Ιωάννη Κασουλίδη. H κα Καίτη Κληρίδου συνεχίζει την προσφορά της ως Επίτιμος Πρόεδρος και ο κ. Μιχάλης Σοφοκλέους συνεχίζει ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου.

«Είναι με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, αλλά και με αισθήματα ευγνωμοσύνης, τόσο προς την Καίτη Κληρίδη που εφ’ εξής θα είναι η επίτιμη Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη αλλά και του Γιαννάκη Κασουλίδη που αναλαμβάνει ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με το πέρας της συνάντησης με τον Ιωάννη Κασουλίδη και την Καίτη Κληρίδη, την οποία χαρακτήρισε ως «μια  από τις  πιο ουσιαστικές συναντήσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια».

«Το θέμα ήταν η στελέχωση του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδη», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, για να συμπληρώσει: «Υπάρχουμε ως παράταξη γιατί το 1976. Ο Γλαύκος Κληρίδης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Του κόμματος του πατριωτικού ρεαλισμού. Του κόμματος που αναγνώρισε την ανάγκη της επιδίωξης του εφικτού αναγνωρίζοντας πως το κυνήγι του ευκταίου χειροτερεύει και το εφικτό».

Παράλληλα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε: «Θα πω και μια κουβέντα για τον αγαπητό Ιωάννη Κασουλίδη. Έγραψε μια εφημερίδα ότι «μπήκε στην πολιτική κύριος και φεύγει σερ». Εγώ θα πω ότι μπήκε στην πολιτική κύριος, παραμένει σερ και έχουμε πολλά να διδαχτούμε από το ήθος και τη σκέψη του. Και δεν μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος ως ο συνεχιστής του ήθους του Γλαύκου Κληρίδη που θα αναλάβει μαζί με την Καίτη τη διατήρηση, όχι μόνο της μνήμης του ιστορικού μας ηγέτη, αλλά της φιλοσοφίας του, της φιλοσοφίας του πραγματισμού, της σύνεσης και της σωφροσύνης».

Από πλευράς του ο κ. Κασουλίδης σημείωσε: «Αγαπητέ μου Πρόεδρε και φίλε Αβέρωφ, εγώ  θεωρώ τιμή που μου ανατίθεται ο ρόλος του Προέδρου του συμβουλίου του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης και θεωρώ και υποχρέωση ότι όσοι είχαμε το προνόμιο να εργαστούμε δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη, πρέπει τώρα να εργαστούμε για να προωθήσουμε τις παρακαταθήκες του και την σκέψη του.  Σκέψη με Σίγμα κεφαλαίο».

Ο κ. Κασουλίδης είπε παράλληλα και τις πρώτες αλλαγές που θα προωθηθούν στο Ινστιτούτο, αφού όπως σημείωσε, «θα προχωρήσουμε αμέσως στη σύσταση ενός ‘Συμβουλίου Κυβερνητών’, διευρυμένου συμβουλίου, που δεν θα απαρτίζεται κατ’ ανάγκην μόνο  Συναγερμικούς, αλλά και από άλλα στελέχη της κοινωνίας  που πίστεψαν και υιοθέτησαν αυτή την σκέψη. Επίσης, ένα Διοικητικό Συμβούλιο, πιο μικρό και ευέλικτο», ενώ εξήγγειλε επίσης ότι «ως Διευθυντής του Ινστιτούτου θα συνεχίσει να είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος θα συνεχίσει την συνεργασία του  με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους όπως ξέρετε», πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης, «μαζί μου έχει την χημεία για να εργαστούμε μαζί και θέλουμε να ετοιμαστούμε γρήγορα, διότι το επόμενο έτος, το 2019, θα είναι έτος Γλαύκου Κληρίδη. Ο κύριος λόγος είναι γιατί θα είναι τα εκατόν χρόνια από την γέννησή του και πρέπει να δώσουμε με την ευκαιρία αυτή την απαραίτητη προώθηση των σκοπών τους οποίους  ετάξαμε».

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account