Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Martens Center for European Studies που πραγματοποιήθηκε χθες, 26 Απριλίου 2023, στις Βρυξέλλες, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης βραβεύτηκε με το «Martens Center Cooperation Award 2022», την ανώτερη διάκριση που απονέμει το μεγάλο δίκτυο που περιλαμβάνει όλες τις δεξαμενές σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης για την απονομή αυτής της κορυφαίας διάκρισης, ο Πρόεδρος του Martens Center, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Mikulas Dzurinda αναφέρθηκε στις κορυφαίες δραστηριότητες του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης την περασμένη χρονιά και πιο ιδιαίτερα:

  • Στην εκδήλωση «Το μέλλον της Ευρώπης» που αποτέλεσε πρότυπο διοργάνωσης στον κορυφαίο πανευρωπαϊκό διάλογο,
  • Στην ανάληψη από το Ινστιτούτο της γεωστρατηγικής ενότητας για την Ενέργεια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο κατά το Συνέδριο Ιδεών του Martens Center στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο,
  • Στη διοργάνωση στην Κύπρο του Πολιτικού Γραφείου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,
  • Στη διοργάνωση στην Κύπρο του Συνεδρίου της Φοιτητικής Οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,
  • Και γενικότερα στις δράσεις και ενέργειες του Ινστιτούτου σε σχέση με την επαναφορά στο προσκήνιο της ιδεολογικής ταυτότητας της πολιτικής μας οικογένειας, τις πολιτικές ακαδημίες και τις εκστρατείες για τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και την καταδίκη της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κ. Dzurinda έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, αν και από μια μικρή χώρα της Ευρώπης, αποτελεί σημαντικό συνεργάτη του Martens Center με ιδιαίτερη πλούσια και καίρια δράση σε τοπικό, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Κατά την αντιφώνηση του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Μιχάλης Σοφοκλέους αφού ευχαρίστησε το Εκτελεστικό Γραφείο του Martens Center για την απόφαση αλλά και την αρμονική συνεργασία, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή δεξιά να κερδίσει και πάλι την ιδεολογική υπεροχή και τους ευρωπαίους νέους. «Ως Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να προάγουμε την Ευρωπαϊκή ιδέα, την περιφερειακή συνεργασία και τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μας κληροδότησε ο ιδρυτής μας» κατέληξε.

Στη Γενική Συνέλευση του Martens Center, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Σοφοκλέους και η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στις Βρυξέλλες κα Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη.

Βρυξέλλες, 27η Απριλίου 2023

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account