Το υψηλού επιπέδου και βραβευμένο διαδραστικό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών (EIF) θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Λευκωσία, στις 19 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο Hilton Park, μετά τις προηγούμενες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις σε Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι τα προηγούμενα χρόνια.

Το φόρουμ, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Wilfried Martens Center For European Studies, την επίσημη δεξαμενή σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, θεωρείται πανευρωπαϊκά πρωτοπόρο στην καλλιέργεια της σύγχρονης σκέψης.

Στο πλαίσιο των ολοήμερων εργασιών του, θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ατζέντας, η αναγέννηση της μεσαίας τάξης, η νέα ψηφιακή οικονομία, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και το παράδειγμα της Κύπρου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η επιλογή της Κύπρου για τη φετινή διοργάνωση αυτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού δεν είναι καθόλου τυχαία. Βασίζεται όχι μόνο στην επιτυχή οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως ο κόμβος για την ενέργεια, της ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία.

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλού επιπέδου ομιλητές και εισηγητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία των πρώην πρωθυπουργών της Σλοβακίας κ. Mikuláš Dzurinda και της Μάλτας κ. Lawrence Gonzi, του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maarten Verwey, του πρέσβη του Ισραήλ κ. Sammy Revel, των ακαδημαϊκών κ. Rosamaria Bitetti και κ. Μαρίνας Σκορδέλη, του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Αθανάσιου Έλις, της αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, των κορυφαίων επιχειρηματικών στελεχών κ. Lenard Koschwitz της Συμμαχίας για τις StartUp επιχειρήσεις και του κ. Thomas Spiller της Walt Disney, και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Wilfried Martens κ. Tomi Huhtanen.

Σημαντική θα είναι η Ομιλία που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ακόμη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλίδου, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κόκκινος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλης Σοφοκλέους.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι ανοικτή στο κοινό με την προϋπόθεση της εγγραφής που μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα www.eif19.eu.

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account