Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, στη Λευκωσία μεγάλη εκδήλωση τιμής προς τον αείμνηστο Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, με αφορμή την Συμπλήρωση 100 Χρόνων από την γέννηση του.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση άσβεστης της μνήμης αλλά και των παρακαταθηκών που άφησε ο Πρόεδρος Κληρίδης σε όσους εκτίμησαν την πολυετή προσφορά του στην ιδιαίτερη μας πατρίδα, αλλά και αναγνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο είχε πολιτευθεί.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κος Κώστας Σημίτης και ο πρώην Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, κος Παντελής Κούρος. Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης και τέως Υπουργός Εξωτερικών, κος Ιωάννης Κασουλίδης.

Με κοινή απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητών και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης, κατά την εκδήλωση θα απονεμηθεί το Βραβείο Ειρήνης και Συνεργασίας «Γλαύκος Κληρίδης»:

1. Στον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κο Κωνσταντίνο Σημίτη, ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης συνδρομής του στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της μοναδικά αρμονικής συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις των Κυβερνήσεων Αθηνών – Λευκωσίας κατά τη θητεία του ως Πρωθυπουργός.

2. Στον πρώην Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω, κο Παντελή Κούρο, ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του στην Κύπρο, αλλά και της διαχρονικής αφοσίωσης του προς τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη.

H εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη όπως παραστούν. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.clerides.org.

Λευκωσία, 16 Απριλίου 2019

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account