Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης επιθυμεί να εκφράσει την βαθιά ικανοποίηση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο για την σημερινή τους απόφαση για την ονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας σε «Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης». Η απόφαση δεν αποτελεί απλά απόδοση οφειλόμενης τιμής προς ένα εθνικό ηγέτη, εφόσον ταυτόχρονα υπηρετεί την προώθηση συλλογικών αρχών και αξιών.

Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε πέραν από Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικός ηγέτης, ο Εθνικός ηγέτης και ο άνθρωπος που υπηρέτησε μοναδικά τις αξίες της Εθνικής συμφιλίωσης, της ουσιαστικής Δημοκρατίας, της εξωστρέφειας της πατρίδας μας και της πανανθρώπινης ελευθερίας. Αποτελεί εθνική φυσιογνωμία παγκόσμιας ακτινοβολίας που υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά όρια της μικρής μας πατρίδας.

Ο Γλαύκος Κληρίδης με την πολιτική του δράση πέτυχε να παραμεριστούν τα μίση και πάθη του παρελθόντος που τόσο τραυμάτισαν την πατρίδα μας, ως Πρόεδρος πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ως άνθρωπος προασπίστηκε μοναδικά την εμπέδωση της δημοκρατίας και είχε έντονα ενεργή συμμετοχή στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Με την απόφαση του, το Υπουργικό Συμβούλιο αναδεικνύει την τεράστια αξία των αρχών της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας, την ελευθερίας και της εξωστρέφειας. Είμαστε βέβαιοι ότι ολόκληρο το φάσμα της Κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της ίδιας της Κυπριακής κοινωνίας, συμμερίζονται τις αρχές αυτές. Ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης άλλωστε, ουδέποτε υπήρξε θιασώτης της προσωπολατρίας και λειτουργούσε πάντα με βάση το συλλογικό και όχι το παραταξιακό συμφέρον. Για την προβολή των αρχών αυτών, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να δημιουργηθεί εντός του Αεροδρομίου ένας λιτός και συνάμα ουσιαστικός χώρος ο οποίος και θα τις αναδεικνύει.

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account