Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο SEMELI στην Λευκωσία ημερίδα με θέμα:

Ενέργεια και Άμυνα – Κρίσιμες Γεωπολιτικές Προκλήσεις για την Ευρώπη

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα συζητηθούν η ενέργεια και η άμυνα, βασικά θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας. Τις εργασίες του θα ανοίξει ο τέως Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.

Για τις γεωπολιτικές προκλήσεις γύρω από το θέμα της ενέργειας, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής, Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Dr. Serhat Güvenç, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Kadir Has της Κωνσταντινούπολης και ο Dr. Michael Tanchum, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Ινστιτούτου Truman, για την προώθηση της Ειρήνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Μιχάλης Σοφοκλέους, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.

Για τις γεωπολιτικές και ευρωπαϊκές προκλήσεις σε σχέση με τα θέματα άμυνας, θα συμμετάσχουν οι κ. Σάββας Αγγελίδης, Υπουργός Άμυνας, ο Στρατηγός ε.α. κ. Μιχάλης Κωσταράκος, τέως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) και ο κ. Gerrit Schlomach, Συνεργάτης του Ευρωβουλευτή Michael Gahler, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Henri Bohnet, διευθυντής του Ινστιτούτου Konrad-Adenauer-Stiftung για Ελλάδα και Κύπρο.

Γλώσσα της ημερίδας θα είναι η Αγγλική. Η συμμετοχή είναι ανοικτή προς το κοινό, για σκοπούς όμως καλύτερης οργάνωσης το Ινστιτούτο παρακαλεί όπως δηλωθεί συμμετοχή στο www.clerides.org.

Κορυφαίοι Ομιλητές από Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και Γερμανία συζητούν τις σύγχρονες προκλήσεις για την περιοχή μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account