Δειγματοληψία σε συνεργασία με τη Synlab Κύπρου

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια 20,000 εργαστηριακών εξετάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών, με επιδότηση από το Υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου (SARS-COVID19), το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Synlab Κύπρου για τη διεξαγωγή δειγματοληψίας σε όλες τις πόλεις.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται, μπορούν να αποταθούν σε ένα από τα Κέντρα Δειγματοληψίας, τα οποία έχουν στηθεί σε ανοικτούς χώρους που έχει παραχωρήσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, οι δειγματοληψίες θα διεξάγονται στα ακόλουθα σημεία από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, μεταξύ 8πμ και 3μμ:

  1. Επαρχία Λευκωσίας:  Μακάρειο Στάδιο
  2. Επαρχία Λεμεσού: Κλειστό κολυμβητήριο (πλησίον Τσιρείου Σταδίου)
  3. Επαρχία Λάρνακας: Κίτιον Αθλητικό Κέντρο
  4. Επαρχία Πάφου: Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Η ημέρα λειτουργίας στην επαρχία Πάφου θα ανακοινωθεί σύντομα)

 

Όσοι προσέρχονται για δειγματοληψία παρακαλούνται όπως έχουν μαζί τους βεβαίωση από τον εργοδότη με το οποίο θα πιστοποιείται η ιδιότητα του υπαλλήλου. Επίσης, για την ασφάλεια όλων, το κοινό παρακαλείται όπως προσεγγίζει το Κέντρο Δειγματοληψίας με το αυτοκίνητο και να παραμένει σε αυτό. Η λήψη δείγματος θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Για πληροφορίες ή/και επιπρόσθετες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22751333.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών https://www.pio.gov.cy.

Το Τμήμα Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου, το οποίο είναι το εργαστήριο αναφοράς για τον κορωνοϊο, συνεχίζει τη διεξαγωγή των εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊου, με βάση το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι  το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής και η SYNLAB, παραμένουμε, πιστοί στο καθήκον μας, στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας με κάθε δυνατό τρόπο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λευκωσία, 10 Απριλίου 2020

Tags:

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account