Σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου, ημερομηνίας 31 Μαρτίου 2020, με τις τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών αναφορικά με συμπολίτες μας οι οποίοι δεν διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα με πρόσβαση στον τρεχούμενο λογαριασμό τους, ο Σύνδεσμος ανακοινώνει ότι οι τράπεζες μέλη του δεσμεύονται για υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και ήδη προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το πλαίσιο άμεσων δράσεων περιλαμβάνει:

•Τάχιστες διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών.
•Τα παραχωρηθέντα από το Υπουργείο Εργασίας επιδόματα δεν θα χρησιμοποιηθούν έναντι οιωνδήποτε δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων των πελατών.
•Θα καλούνται όσοι πολίτες δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό και προκειμένου να καταστεί δυνατό το έμβασμα επιδομάτων, να αποταθούν για άνοιγμα λογαριασμού (και εξασφάλισης αριθμού ΙΒΑΝ) άμεσα σε τραπεζικό οργανισμό.
•Εφαρμογή πλάνου καταγραφής των πελατών που είναι άνω των 60 ετών και δεν διαθέτουν τραπεζική κάρτα που να συνδέεται με λογαριασμό τους, προκειμένου να τους παρασχεθεί άμεσα και δωρεάν τραπεζική κάρτα για χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές των τραπεζών (ATMs).

Οι τράπεζες της Κύπρου συνεχίζουν σε καθημερινή βάση να μελετούν και να εισάγουν μέτρα προς ανακούφιση και στήριξη της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας. Τα όποια προβλήματα τα οποία εντοπίζονται επιδιώκεται να επιλύονται το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου οι πιέσεις που η οικονομία και η κοινωνία μας δέχονται από την πανδημία του ιού COVID19 να περιορίζονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
31 Μαρτίου 2020

Tags:

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account