Επικαιροποιημένος κατάλογος εργαστηρίων και σημείων δειγματοληψίας για το πρόγραμμα εργαστηριακής εξέτασης 20,000 εργαζομένων

Στο πλαίσιο της διενέργειας του προγράμματος για εργαστηριακή εξέταση 20,000 εργαζομένων σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την Εθνική Φρουρά, ανακοινώνεται ο επικαιροποιημένος κατάλογος με τα εργαστήρια που συμμετέχουν και τα σημεία δειγματοληψίας, με προσθήκη του Χημείο Διογένους (C.D. DNA Biomedical Science Lab).

Σημειώνεται ότι οι πολίτες που το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν από σήμερα με το Χημείο Διογένους για τη διευθέτηση ραντεβού. Οι δειγματοληψίες από το Χημείο θα αρχίσουν την Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020.

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

1. Τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι εκείνα που αναφέρονται στον σχετικό πίνακα και η δειγματοληψία πραγματοποιείται μόνο στα συγκεκριμένα σημεία δειγματοληψίας. Τονίζεται ότι απαγορεύονται ρητά οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας.

2. Όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να υποβληθούν στην εργαστηριακή εξέταση θα πρέπει να επικοινωνούν με το εργαστήριο που επιθυμούν για να διευθετήσουν προσωπικό ραντεβού για τη δειγματοληψία και θα πρέπει να παρουσιάζουν αποδεικτικό στοιχείο κατά την προσέλευσή τους στο σημείο δειγματοληψίας. Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται ατομικά στον κάθε εργαζόμενο και όχι ανά επιχείρηση.

3. Τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να μεταβαίνουν για δειγματοληψία μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.

4. Τα εργαστήρια έχουν την ευθύνη για τη διευθέτηση των ραντεβού στα διάφορα σημεία όπου διεξάγουν τη δειγματοληψία, καθώς και την οργάνωση των χώρων αυτών, αλλά και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό. Σε περίπτωση που οι πολίτες θεωρούν ότι συγκεκριμένο εργαστήριο δεν ανταποκρίνεται ή δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, μπορούν να αποτείνονται σε άλλο συμβεβλημένο εργαστήριο που διενεργεί τη δειγματοληψία στην Επαρχία τους, σύμφωνα με τον κατάλογο.

5. Το πρόγραμμα αφορά ομάδες επαγγελματιών, οι οποίοι βάσει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας συνεχίζουν να εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Για σκοπούς διασφάλισης της ίσης πρόσβασης επαγγελματιών από όλες τις ομάδες που εμπίπτουν στο πρόγραμμα, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στα εργαστήρια με ενδεικτικό ποσοστό δειγματοληψίας ανά επαγγελματική ομάδα, το οποίο πρέπει να τηρούν (π.χ. 15% εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, 25% εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, 25% εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δέχονται κοινό για εξυπηρέτηση, κοκ). Εάν διαφανεί από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ότι τα δείγματα αφορούν επιλεκτικά σε συγκεκριμένους οργανισμούς/υπηρεσίες, κτλ, το Υπουργείο Υγείας δύναται να τερματίσει αυτοδικαίως τη Συμφωνία και θα ενημερώνει σχετικά το κοινό.

6. Διευκρινίζεται ότι στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν εργαζόμενοι πολίτες με μόνιμη διαμονή στη Δημοκρατία και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία

 

Tags:

©2024 Glafkos Clerides Institute proud of our Strong Legacy, we build a Brighter Future

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account